Sven Zetterberg

Sven Zetterberg

Sven ZetterbergSVEN ZETTERBERG, Sveriges blues & soulkung har lämnat oss för gott.

Det är med stor sorg i mitt hjärta jag skriver detta. Dessa ord vill jag tillägna en av vår tids största Svenska bluesmusiker som jag lärt känna genom åren i mitt engagemang inom föreningen Svartöns Blues.

Sven var i en klass för sig, han behärskade både gitarr och munspel på ett fantastiskt vis för att inte tala om hans otroligt fina sångröst. Hans röst blev bara starkare och själfullare ju äldre han blev. Sven lämnar ett stort tomrum efter sig och den Svenska bluesen har tappat en av de största inom sin genre.

Svartöns Blues har haft förmånen att ha Sven hos oss många gånger i olika konstellationer genom åren. Saknaden kommer att vara gigantisk, men minnet kommer att leva kvar i evighet. Tack för all fantastisk musik du förärat Sverige och världen med.

Björn Hedman
Ordf. Svartöns Blues