Rost på Ebeneser

Rost på Ebeneser

Lördag 26 september blir det livat på Ebeneser. Då spelar nämligen Rost! Som förakt spelar Bonnes band och så här skriver Lars Bonnevier om rost:

”Tidigt 1980-tal, jag, Lars Bonnevier och Mikael Johansson, aka Emers, hade just kommit över en EP med titeln Levande Rost, som namnet antyder en liveplatta med stockholmsgruppen Rost, Den innehöll tre låtar: Call me honey, Fools like me och Just wanna make love. Det var rena rama uppenbarelsen, här hade ju en annan levt i illusionen av vara en rätt bra gitarrist som lirade i ett grymt band, men hur kunde då Rost vara så enormt mycket bättre? Efter att jag hade surat i nästan fem minuter så bestämde vi att vi måste boka dem. Sagt och gjort och Rosts första gig i vår regi, de hade faktiskt redan lirat på Kårhuset i Luleå, gick av stapeln på Blackis.

Allting var planerat in i minsta detalj, det här var ju ett arrangemang av Luleå film & musikförening, och utanför i buskarna så smög eliten av Luleås spaningspoliser i form av Stor- och Lill-Tore omkring i tron att vi sålde hasch till publiken. Det gjorde vi inte, dock så krängde vi öl, bandet kostade 6000 plus resa och lokalen skulle ju också betalas, dessutom så glömde några av stadens mer frekventa busar att betala entrén så vi fick ligga i för att få det att gå runt. När röken hade skingrats, två gitarrförstärkare brann ju upp och ett kraftfullt rallarslagsmål hade dessutom avhandlats så hade lulepubliken fått ett nytt favoritband; Rost, själva definitionen av rock ´n´roll. Bandets studioplatta som heter just Rost, med både cowers och eget material finns för övrigt på Spotify.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett bandet live men det kan ju vara detsamma, för det är ju så att varje gång som frågan ställs; hur många gånger behöver du stå i publiken framför scenen när Rost äger densamma, så är svaret alltid, en gång till.”