Luleå Hamnfestival onsdag 5/7

Luleå Hamnfestival onsdag 5/7

  • Datum: 05 - jul - 2017
  • Tid: 19:00
  • Plats: Hamnfestivalen
  • Arrangemang: Bluestältet onsdag

HAMNFESTIVALEN 2017

BLUESSCENEN ONSDAG 19:00 – 22:00

SVARTÖNS BLUES I SAMARBETE MED STUDIEFRÄMJANDET NORRBOTTEN

  Svartöns bluesStudiefrämjandet

Starttid             Band-Stad                           Genre

19.00                 Cherry Blue – Luleå           Bluesrock

Cherry Blue

Cherry Blue består av fyra unga grabbar, och är ett relativt nystartat band i Luleå med rötterna i den lite bluesiga rocken från 70 talet. Bandet har varit på ett par mindre spelningar i Luleå, men än så länge läggs den största delen till att repa in låtar, skolan tar stor del av tid och den är prio ett just idag. Cherry Blue består av Filip Dawidsson, Tobias Berg-Nyberg, Sebastian Björnfot och Albin Hedberg.

 

 

 

 

19.45                 Medusa – Haparanda      Rock (70-80 tals influerad)

Medusa är ett hårdrockband som tar dig tillbaka i tiden, inspirerad av de stora banden från 70 – och 80 talet. Medusa består av fyra unga grabbar, men ändå med lång erfarenhet, och kommer från Haparanda. Medusa som tidigare hade ett annat namn som tydligen var för svårt för våra grannar på den finska sidan att uttala, har även hunnit med att vara med i den rikstäckande musiktävlingen Livekarusellen, där dom kom fram till distriktsfinalen i Norrbotten, men räckte inte riktigt fram för att gå vidare till riksfinalen i Karlstad. Medusa är ett band som satsar framåt och är något att räkna med i framtiden. I Medusa hittar vi Elias Sarkkinen, Reggi, Hampus Täikkö och Jonas Barck.

 

20.30                 Tee H Band – Luleå           Bluesrock

Tee H Band, hemmahörande i Luleå där det finns vissa släktband inom gruppen. Tee H Band består av William Nordberg, Joel Elmegren, Sanna Elmegren, Mikael Elmegren. Bakom trummorna sitter John Widenfelt. Bandet har mångårig erfarenhet att uppträda och har genom åren ingått i flertal olika konstellationer. Musiken som bandet spelar är väldigt bred, allt från visor, blues och rock, och bandet gör gärna egna tolkningar av gamla kända låtar. Tee H Band deltog även i företagsrocken där dom låg väldigt bra till, men dessvärre inte tog sig hela vägen fram till att stå högst upp på prispallen.

 

21.15                 Fity/Fifty – Överkalix        Rockabilly

Fifty/Fifty är ett gäng på fyra unga gubbar, trots en relativt låg ålder på medlemmarna i bandet är man som musiker ett väldigt erfaret gäng. Namnet Fifty/Fifty kommer av att hälften av medlemmarna är hemmahörande i Övertorneå och andra halvan i Överkalix. Bandet har funnits ett antal år, och hunnit med Livekarusellen ett par gånger, också hunnit med att byta ut någon bandmedlem. Fifty/Fifty spelar skön rockabilly på ett riktigt äkta sätt, vilket också syns på fritiden med deras intresse för både musiken stora bilar. Bandet är väletablerat och har många spelningar både inom och utom länet. Fifty/Fifty består av Sebastian Ylisirkka, Daniel Jakobsson, Robert Larsson, David Tegelid.

Kommande evenemang