George Kilby Jr. & Phil Wiggins

George Kilby Jr. & Phil Wiggins

  • Datum: 07 - okt - 2017
  • Tid: 19:00
  • Plats: Ebeneser
  • Arrangemang: George Kilby Jr. & Phil Wiggins

En av USA:s största munspelare gästar Svartöns Blues den 7:e oktober.

George Kilby jr med rötterna i Alabama har gästat Svartöns Blues tidigare. Via Norge kom den amerikanske rotmusikern till Luleå och Piteå för två minnesvärda spelningar under våren 2008, och sommaren 2011 via Urkultfestivalen i Ångermanland. Nu är han tillbaka igen och med sig på den musikaliska resan har han en av de mest framträdande och betydelsefulla munspelare i USA av i dag; Phil Wiggins.

Wiggins skriver, precis som George Kilby jr, sin egen musik och har på ett närmast unikt sätt lyckats implodera europeiska och afrikanska influenser i sin dynamiska musik.

Han räknas i dag som den kanske mest inflytelserike nu levande munspelaren i landet och har framträtt med allehanda storheter, honorerats i födelsestaden Washington och även spelat tillsammans med North Carolina Symphony Orchestra där managern Scott Freck säger så här (fritt översatt):

”Phil är en ibland en liten handfull av virtuoser vilkas kontroll över sitt instrument tar andan ur mig. Hans talang är enastående och slår ut de flesta andra artister jag stött på under min karriär inom den klassiska musiken. Han är, som jag ser det, på samma nivå som världsvirtuoser som Yo-Yo Ma (cello) och Joshua Bell (violin)”.

Inget dåligt betyg.

 

George Kilby Jr hyllar även han Phil Wiggins och tackar sin lyckliga stjärna som sammanfört dem. Kilbys grovhuggna rotmusik, med tydliga influenser från, bland andra, Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd, passar Wiggins stil och tonalitet perfekt. Likaså Kilbys texter som talar direkt till dig som lyssnar, genom musiken. Han blev också tydligt förälskad i Luleå vid sitt förra besök med gnistrande vintersol, isbanan i hamnen och snö. Nu ser han fram emot att få uppleva Luleå i höstskrud och ett, förhoppningsvis, fullsatt Ebeneser.

”En fantastisk byggnad och lokal. Det ska bli otroligt att stå på den scenen och att få gästa Luleå igen. Med Phil kommer vi att ge alla en svängig, känslosam och spännande kväll”.

 

Det finns ingenting alls som talar emot detta. Svartöns blues kan bara hälsa alla – Väkomna!

 

KULTURCENTRUM EBENESER  Entré 19:00 – Show 21:00

 

Hungrig? Ring gärna Café REKOmmenderas och hör vad de erbjuder och boka samtidigt ditt bord 0920-40 83 05

 

Pris inklusive serviceavgift och garderob – ordinarie 300:-, medlem Svartöns Blues 250:-, Ungdom t.o.m. 25 år 150:-

Biljetter köper du som vanligt på Kulturens Hus 0920-45 59 00 eller www.ticketmaster.se

 

https://youtu.be/KfS3VKZAyZM

Kommande evenemang