Bluestältet torsdag, Mats Ronander & Wallgren Allstars

Bluestältet torsdag, Mats Ronander & Wallgren Allstars

HAMNFESTIVALEN 2017

BLUESSCENEN TORSDAG 21:30 – 23:00

MATS RONANDER & WALLGREN ALLSTARS

Det är inte varje dag i veckan som Svartöns Blues kan vara stolta över att presentera en svensk blues- och levande rocklegend. Men torsdagen den 6 juli är det dags då Mats Ronander tar plats på bluestältets scen. Han kommer att backas upp av ett gäng ytterst kompetenta lokala musikanter och bjuda på en show värdig en av de stora profilerna i det svenska musiklivet.

Mats Ronander har även ett speciellt förhållande till Luleå eftersom han vid många tillfällen gästade Stadspubens scen under 70- och 80-talet. Ronander är född i Sundsvall och var en av de drivande i gruppen Nature som, bland annat, turnerade med Ulf Lundell. Ronander spelar, för övrigt med, på tre av Lundells studioalbum och fanns med i ikonens band på flertalet turnéer. Han medverkade dessutom i filmen Jack, efter Lundells genombrottsroman 1977.

1992 släppte Ronander singeln ”Gör mig lycklig nu”, en duett med Kim Larsen, vilket är han hittills största kommersiella framgång. Han har medverkat på en mängd plattor som studiomusiker och han producerade Py Bäckmans genombrottsalbum ”Sista Föreställningen”. Att han turnerat världen över med ABBA bör väl även det tilläggas.

2013 dök han upp i Melodifestivalen i gruppen Ravaillacs, tillsammans med Johan Rabaeus, Claes Malmberg och Tommy Körberg, och nu dyker han alltså upp i Luleå den 6 juli.

 

Wallgren_Allstars

WALLGREN ALLSTARS startades förra året i samband med Hamnfestivalen där dessa eminenta musikanter var Svartöns Allstarband. Musikerna fick mersmak av att spela tillsammans & bildade WALLGREN ALLSTARS som ett bra kompband till artister som bjuds in till Norrbotten.

WALLGREN ALLSTARS består av idel lokala musiker. Denna gång uppbackade av den skönsjungande kören The Queenies.

Kapellmästare Tomas ”Totte” Wallgren – Bas

Dan Johansson – Trumpet

Jonas Palo – Gitarr

Gunnar Sundström – Klaviatur

Johan Englund – Trummor

Peter Dahlgren – Trombon

Anna Morin – kör
Camilla Ajanki – kör
Elisabeth Sandström – kör

The_queenies

 

Tillbaka till Hamnfestivalen torsdag