2016 – Camilla Ajanki

2016 – Camilla Ajanki

Årets bluesperson 2016 Camilla Ajanki

Då Svartöns Blues för elfte gången i rad krönte ”Årets bluespersonlighet” i samband med Luleås stadsfestival var det Camilla Ajanki, från bland annat sångruppen Lust, som fick axla manteln. Priset delades traditionsenligt ut av kommunalråd Yvonne Stålnacke.

– Jag tänkte när jag såg den, att ”en sån vill jag ha”. Men jag hade ingen aning om att jag faktiskt skulle få den! säger den förvånade huvudpersonen.

Hon syftar på sin trofé, det ”bluesmoln”- som i år har designats av den lokala konstnären Monika Strand.

Foto: Henrik Boström

– Jag är så tagen att jag kanske kommer glömma texten, säger Ajanki innan hon börjar sjunga nästa låt.

Det gör hon inte.

 

Nomineringstalet

Ni känner säkert alla till barnvisan med den där långa svansen, uppe i det där granna trädet, i den stora skogen. Barnsligheter hör nämligen i alla högsta grad till vardagen för Årets Bluespersonlighet, som också hen har hoppat omkring där på tallegren – ofta dessutom i ett kör.

Mer än en sträng har hen slagit an, alltid med samma Lust och passionerade energi. Absolut en svart katt i Louisianas och Luleås bluesiga skymningsnätter.

Årets Bluespersonlighet är:

Camilla Ajanki

 

Tillbaka till Årets bluespersonlighet