2015 – Ola Gustafsson

2015 – Ola Gustafsson

Årets bluespersonlighet 2015, Ola Gustafsson

Så här lät motiveringen:

”Kärlek och passion är drivet i kreativitet och skapande. Finns inte kärleken där blir det helt enkelt platt, trist och meningslöst. Årets musikpersonlighet är ständigt kär. I sin familj, i sina instrument och i sin hembygd. Ur detta föds lidelsen att förmedla det vackra, mjuka, tuffa, hårda och varma till alla oss där ute i publiken.

ola_gustafsson

Foto: Bertil Bartholdson

Någon har sagt att det är skillnad på en musiker och en musikant där den sist nämnde är det där lilla extra. Det där som får det att gunga och svänga. Som får oss att sjunga med, röra på höfter, stampa med fötter och, kanske, fälla en och annan liten tår. Jo, hen är exakt så. Vår musikant.

Hen har tagit ton med de flesta av de bästa men aldrig tvekat att ställa upp i de mindre sammanhangen – inte minst när Svartöns blues ställt frågan. Ibland har inte ens frågan behövt ställas. Kärlek som sagt.

Hen är dessutom puckad, utrustad med bollsinne, tunar gärna in på stigen när hen hälsar på hemma i sin favoritstad – ambassadören. De stora gesterna är små. Musiken får tala, precis som det närmast bibliska skriftspråk som ritas upp, inte minst, när kärleken till Luleå Hockey sätts på pränt.

Så i all enkelhet säger vi:

TACK FÖR MUSIKEN OLA GUSTAFSSON.”

Tillbaka till Årets bluespersonlighet