2007 – Liv Landelius

2007 – Liv Landelius

Liv Landelius – 2007 års bluespersonlighet i Luleå

LivLandelius

Foto: Christer Östensson

I samband med Svartöns All Stars traditionella spelning under Lulekalasets torsdagskväll presenterade föreningens ordförande Anna Lindqvist Årets blueskvinna tillsammans med föreningens mest kände medlem – kommunalrådet Karl Petersen.

”Denna person har gått från klarhet till klarhet vad gäller säkerhet, trygghet och utförande i sin gärning. Artisten i fråga har också genom ett intensivt och mycket väl utfört arbete bidragit till att göra föreningens arrangemang till de stora framgångar de varit det senaste året. Slutligen bidrar pristagaren till att locka en yngre publik, en publik som annars kanske inte skulle ha upptäckt bluesen. I och med att denna scenpersonlighet förtjänstfullt gynnat klimatet för konstformen ifråga, både i och utanför Luleå, utser Svartöns Blues, till årets blueskvinna 2007, Liv Landelius”.

Liv är sångerska i bluesbandet Too Cool For Coffee med fem medlemmar från Luleå, Boden och Bygdsiljum.

– Vi spelar uteslutande blues och har konstaterat att det är få ungdomar som gillar blues, vilket gör oss ganska ovanliga. Men vi gillar blues för att det är tacksamt att arbeta musikaliskt med. Dessutom brukar det bli en hel del gung i musiken som gör att det smittar av sig på publiken.

Liv Landelius kommer förmodligen att bli en mycket fin förebild för många unga bluesartister, som kanske inspireras att börja spela och sjunga den svängiga och rent av gungiga musik som hon företräder.

Tillbaka till Årets bluespersonlighet