20.00 Svartöns Allstars

20.00 Svartöns Allstars

Pris till Årets Bluesperson delas ut kl. 21:00 av Luleås kommunalråd Lenita Eriksson.

Svartöns Allstars består som vanligt av ett gäng musikanter som på ett eller annat sätt kan kopplas till Luleå och föreningen Svartöns Blues.

Bandet leds i år av ”fjolårets bluesperson” tillika organisten Gunnar Sundström som tillsammans med tjugo briljanta musikanter utgör Svartöns Allstars 2019.

– Även detta år presenterar vi en repertoar med stora variationer inom blues, soul och rock´n roll, lovar Gunnar som ger följande bakgrund:

– Bandet i sin helhet består av en rejält bunt musikanter med kraftigt varierande erfarenheter och bakgrund. Här finner vi gammal som ung, kvinnor och män, musikanter i en mustig blandning som förhoppningsvis på samma sätt som tidigare år ska fylla bluestältet till bristningsgränsen.

Solister detta år är Anders Öhlund, Zia Lindberg, Mikael Thurfjell, Anna Morin, Jonas Eriksson, Anki Sandström, Björn Sjöö, Camilla Ajanki, Ludde Wästfeldt, Eva Rödge och David Morin. – Svartöns Allstars kommer att leverera 45 låtar i tre set och som vanligt bjuda på en riktigt häftig helkväll lovar Gunnar.