00.00 EBBA BERGKVIST

00.00 EBBA BERGKVIST

Blues och rock-musikern Ebba Bergkvist har de senaste två åren studerat musikproduktion på Framnäs Folkhögskola, där hon bla spelade in sin debut-EP ”Alright” som släpptes i januari i år. På lördagen (13e juli) spelar hon tillsammans med sitt band i bluestältet, men på fredagen ger hon en mer intim och akustisk spelning.

Ebba är inte rädd för att blanda stilarna, men det är i de hårdare låtarna som hon hittar sin stil och verkligen breder ut sig. Branschtidningen GAFFA lyfte fram band som Rival Sons och Led Zeppelin när de recenserade Ebbas musik och det går helt enkelt inte att låta bli att återanvända de tydliga influenserna. ”How Bad” och EP:n ”Alright” är en alldeles lysande debut från Ebba Bergkvist som tillför något i branschen som det var längesen jag hörde från en kvinnlig artist.Hur tråkigt det än kan vara att lyfta fram könet så är det också det som gör att det sticker ut – förutom riktigt bra låtskrivande och producerande så klart! Jag ser fram emot att få höra Ebba med band live i sommar, då hon bland annat är klar för spelning under Luleå Hamnfestival, men längtar också efter utlovat kommande album!

 –Denna spelning är en del av koncept Hamnfestivalen LIVE. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum under Luleå Hamnfestival. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen LIVE är ett samarbete med Luleå Hamnfestival tillsammans med BD Pop/Länet Live och Studieförbundet Bilda.